Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červenec 2005
Dětský uzel aktuálního dokumentu Téměř 160 cizinců se v Praze věnuje tvůrčímu psaní

Téměř 160 zahraničních studentů se první prázdninový měsíc věnuje na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze tvůrčímu psaní. Letní školu pro ně fakulta připravila ve spolupráci s americkou univerzitou v Michiganu. Studenti mají kromě kurzu tvůrčího psaní také přednášky o české a americké literatuře nebo politologii, řekla ČTK mluvčí fakulty Denisa Kollmannová.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Zubařů začíná být málo, výuka je drahá

Zubních lékařů je opravdu málo. Lékařské fakulty se snaží alespoň mírně navýšit počet studentů, ale to se z ekonomických důvodů nedaří. Kdybych chtěl jako děkan tento obor rozvíjet, způsobil bych fakultě těžkou finanční ztrátu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Diskuse se o reformě vysokých škol

Diskuse účastníků letní školy žurnalistiky na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy o reformě vysokého školství. Zúčastní se jí slovenský ministr školství Martin Fronc, náměstek české ministryně Petr Kolář a sociolog Petr Matějů. Diskuse bude v angličtině.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Češtinu se budou v Praze učit studenti z více než 30 zemí

Výuka češtiny přilákala letos do Prahy na 49. ročník Letní školy slovanských studií přes 200 cizinců z více než 30 zemí. Jejich počet je v posledních letech stejný. Studenti do hlavního města přijedou v pátek 29. července a učit se budou do 25. srpna.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ministerstvo může čerpat tři miliardy na zkvalitnění školství

Na zkvalitňování českého školství může republika z fondů Evropské unie vyčerpat do roku 2006 přes tři miliardy korun. Ministerstvo školství již vypsalo sedm kol výběrového řízení a v jejich rámci dostalo žádosti o podporu více než 400 projektů. Peníze dali už více než 60 z nich a zhruba dalších 50 by měli úředníci schválit do konce července, informovali dnes novináře zástupci ministerstva školství. Peníze z evropského fondu jsou určeny zejména na zkvalitňování výuky ve školách, rozvoj celoživotního vzdělávání a vědu a výzkum.

Dětský uzel aktuálního dokumentu České vysoké školy cizince stále lákají, nejvíc je tu Slováků

České vysoké školy stále lákají studenty ze zahraničí. Nejvíce v Česku studuje Slováků a mladých lidí z Ruska a Ukrajiny. Minulý akademický rok se k dennímu studiu bakalářských a magisterských programů zapsalo přes 14.200 cizinců, v roce 2003 bylo na vysokých školách přes 11.400 posluchačů denního studia. Celkem bylo na vysokých školách přes 298.000 studentů. Vyplynulo to z údajů Ústavu pro informace ve vzdělávání.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze