Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Srpen 2005
Dětský uzel aktuálního dokumentu Pravda: Nová maturita Slováky v Čechách znevýhodnila

Nová maturita poškodila Slováky u přijímaček na některé české vysoké školy. I když u maturit obstáli velmi dobře, za své vysvědčení Slováci v Česku nedostali žádné body. Ty jim pak chyběly do celkového počtu a tito uchazeči na školy nebyli přijati, píše dnes slovenský list Pravda.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Buzková chce být zatím ministryní, pak čas na rodinu a zvolnit

Víc času na rodinu a celkové zvolnění si plánuje ministryně školství Petra Buzková (ČSSD). Potvrdila, že již nechce kandidovat do sněmovny, a odejde tedy příští rok z vrcholné politiky. "Chci žít normální život," řekla dnes novinářům a dodala, že sepisovat politické paměti se nechystá.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Ministerstvo školství chce pro příští rok osm miliard navíc

Ministerstvo školství bude pro příští rok požadovat o osm miliard korun víc, než navrhlo ministerstvo financí. Podle ministerstva financí má rozpočet školství pro rok 2006 činit 103,3 miliardy, o 2,1 miliardy víc než letos. ČTK to řekl Ondřej Gabriel z tiskového odboru ministerstva školství.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Cizinci se učili měsíc česky, největší problémy měli s pády

Přes 200 cizinců z 39 zemí se na Univerzitě Karlově učilo téměř měsíc češtinu, zápasili prý hlavně s gramatikou, zejména s mluvnickými pády. Nové poznatky získávali na 49. běhu Letní školy slovanských studií v Praze. Dnes kurz ukončili na slavnostním setkáním v pražském Karolinu, kde převzali osvědčení o jejím absolvování.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:14

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze