Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti budou v Praze diskutovat o demokracii i lidských právech

Studenti budou v Praze diskutovat o demokracii i lidských právech

PRAHA 22. září (ČTK) - Diskuse o evropské integraci, demokracii nebo lidských právech čekají vysokoškoláky v rámci

mezinárodní konference evropské studentské organizace AEGEE. Do Prahy se na ni sjelo přes 300 mladých lidí z více než dvou desítek zemí. Konference byla dnes slavnostně zahájena v Senátu a potrvá do neděle.

Program pražské konference byl přizpůsoben oslavám 20. výročí existence AEGEE, které připadá na letošní rok."Budeme se proto zabývat minulostí, současností i budoucností naší i jiných studentských organizací," řekla ČTK předsedkyně pražské pobočky AEGEE Šárka Svobodová. Podle ní se bude hodně diskutovat o tom, jakým směrem by se měla dál vyvíjet a na co se zaměří.

Největší zájem budou studenti podle ní mít o diskuse zaměřené na evropskou ústavu. "Je to téma kontroverzní, a proto jsme také pozvali zástupce francouzského velvyslanectví," uvedla. Nezisková studentská organizace AEGEE působí ve více než 260 městech ve 42 evropských zemích, sdružuje kolem 17.000 studentů. Prosazuje myšlenku sjednocené Evropy na různých akcích, pořádá například letní univerzity, studentské konference a výměny.

Pražská pobočka AEGEE existuje od roku 1991, vznikla jako jedna z prvních v bývalém sovětském bloku. V současnosti má kolem 160 členů.

Petra Měšťanová kar


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:16

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze