Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Slovenský ministr spravedlnosti bude přednášet budoucím právníkům

Slovenský ministr spravedlnosti bude přednášet budoucím právníkům

PRAHA 5. října (ČTK) - Slovenský ministr spravedlnosti Daniel Lipšic bude ve čtvrtek přednášet na Právnické fakultě Univerzity Karlovy (PFUK). Ministr přijede na pozvání studentského spolku Common Law Society při PFUK a tématem přednášky budou reformy ve slovenské justici po roce 1998. Podle tiskového odboru ministra spravedlnosti neplánuje Lipšic během jednodenní návštěvy žádné oficiální setkání na vládní úrovni.

Jedním z hlavních témat jeho vystoupení bude zlepšení podnikatelského prostředí na Slovensku, kterému pomohlo především zrychlení zápisů do obchodního rejstříku, nebo nový zákon o konkurzu a vyrovnání. Lipšic bude hovořit také o opatřeních přijatých na Slovensku v boji proti korupci. Jde především o zřízení nových institucí, jako jsou speciální soud a speciální státní zastupitelství. K dalším protikorupčním opatřením patří majetková přiznání soudců zveřejňovaná na internetu, institut korunního svědka nebo větší pravomoci Nejvyššího kontrolního úřadu.

sta kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:18

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze