Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita Karlova spolupracuje s více než 170 školami ve světě

Univerzita Karlova spolupracuje s více než 170 školami ve světě

PRAHA 10. listopadu (ČTK) - Univerzita Karlova (UK) spolupracuje s více než 170 zahraničními vysokými školami. Vzájemné dohody umožňují do partnerských škol posílat studenty, pedagogy i vědce na výměnné studijní pobyty a stáže. Na různě dlouhé stáže vyjedou díky těmto dohodám každoročně stovky akademických pracovníků a studentů. Další mohou vycestovat prostřednictvím jiných smluv nebo různých programů, sdělil ČTK mluvčí univerzity Václav Hájek.

Studenti a pracovníci UK jezdí nejčastěji do Německa, Francie a Španělska. Podle informací univerzity mají posluchači zájem i o další země, které nabízejí studijní programy v angličtině. Patří mezi ně například Finsko, Švédsko a Norsko, jejichž obliba mezi mladými Čechy stoupá.

Stáže mohou studenti absolvovat v rámci různých programů. Na volná místa univerzita vypisuje konkurz. Při výběru vhodných kandidátů rozhoduje studijní průměr uchazeče, takzvaný motivační dopis, důležité je i doporučení vedoucího katedry a proděkana pro zahraniční styky.

UK spolupracuje i se Slovenskem. Dnes její zástupci podepsali další plán vědecké a kulturní spolupráce s Univerzitou Komenského v Bratislavě. Dohodu o spolupráci školy uzavřely v roce 1996, první plán vědecké a kulturní spolupráce pak před třemi lety. Díky nim bylo loni na Komenského univerzitu vysláno 12 vědeckých pracovníků UK a pražská univerzita hostila deset Slováků. Letos zatím výměny využilo osm lidí z každé země. Podobnou dohodu má UK se šesti univerzitami.

kpe mhm


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:21

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze