Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Informační den Univerzity Karlovy vzbudil velký zájem studentů

Informační den Univerzity Karlovy vzbudil velký zájem studentů

PRAHA 12. listopadu (ČTK) - Zhruba 3500 zájemců o studium navštívilo dnes informační den Univerzity Karlovy, na kterém se v areálu Filozofické fakulty představilo všech 17 fakult. Zajímali se o to, jaké obory budou v příštím roce otevřeny, o podmínky přijímacího řízení, o kurzy, v nichž se mohou připravit k přijímacím zkouškám, o podmínky studia v zahraničí a o možnosti vzdělávání seniorů.

Přípravné kurzy dnes nabízely fakulty farmaceutická, přírodovědecká, matematicko-fyzikální, pedagogická, tělesné výchovy a sportu a některé lékařské fakulty. Filozofická fakulta, kde je velký zájem o studium malých a vzdálených jazyků, jako například norštiny, švédštiny nebo čínštiny, pořádá kurzy na jednotlivých katedrách.

Šanci studovat na Univerzitě Karlově mají i handicapovaní. Pro studenty se speciálními potřebami byla k dispozici informační publikace. Pro zahraniční zájemce o studium byla připravena informace v angličtině. Studenti Univerzity Karlovy mohou absolvovat část studia na zahraničních univerzitách. Umožňuje jim to 178 dohod s univerzitami po celém světě. Jde o krátkodobé stáže i roční pobyty. Kromě toho mají vlastní dohody i jednotlivé fakulty.

Univerzita nabízí zhruba 260 studijních programů, v nich je zahrnuto přes 500 oborů. Každý rok se na ni hlásí několikrát víc zájemců, než může přijmout. V posledních letech dostává kolem 50.000 přihlášek ke studiu a přijímá 11.000 až 12.000 uchazečů. Nejžádanějšími jsou fakulty filozofická, právnická, pedagogická a některé obory na matematicko-fyzikální fakultě. Celkem studuje na Univerzitě Karlově přes 44.000 lidí.

Informační den univerzita pořádala dnes potřetí.

Václav Hrníčko nam rot


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:21

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 13.06 2024 08:37 , © Univerzita Karlova v Praze