Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přírodovědecká fakulta představí studijní obory i pracoviště

Přírodovědecká fakulta představí studijní obory i pracoviště

PRAHA 8. prosince (ČTK) - Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy představí své studijní obory a pracoviště během dvou dnů otevřených dveří. Zájemci se na nich dozví o možnostech a náročnosti studia nebo o podmínkách přijímacího řízení. Seznámí se také se dvěmi novými bakalářskými programy - ekologickou a evoluční biologií a praktickou geobiologií. O biologických oborech se dozví v sobotu 10. prosince, o chemických ve středu 14. prosince, řekla ČTK Kateřina Hlatká z fakulty.

Zájemci o biologii získají všechny důležité informace v budově fakulty ve Viničné ulici 7 v Praze 2. Od 10:00 jsou naplánovány prezentace oborů. Studentům budou k dispozici i pedagogové, kteří zodpoví jejich otázky. Získají také přehled studijních programů, které fakulta nabízí. Hlatká uvedla, že studenti biologických oborů mají individuální studijní plány. Chodí na základní předměty a ostatní si mohou vybrat podle svého zájmu.

Obory z oblasti chemie, geologie, geografie, demografie, ekologie a ochrany životního prostředí fakulta představí na třech místech, v Hlavově ulici 2030, na Albertově a v Benátské ulici v Praze 2. Talentovaní studenti chemický oborů mají podle Hlatké možnost zařídit si individuální studijní program, vyjet do zahraničí nebo se zapojit do práce ve fakultních laboratořích.

Více informací o akci najdou zájemci na internetových stránkách fakulty.

Na školu se v posledních třech letech hlásilo zhruba 3500 až 4000 uchazečů. Ke studiu jich bylo přijato přes 1000. Největší zájem je o biologické obory, biochemii, klinickou a toxikologickou analýzu, geografii, kartografii a ochranu životního prostředí. Na fakultě studuje celkem přes 4300 lidí.

kpe mal


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze