Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prosinec 2005
Dětský uzel aktuálního dokumentu Eurokomisař Figeľ se dnes v Praze setká s českými politiky

Jednání s premiérem Jiřím Paroubkem a ministry kultury, školství a zahraničních věcí Vítězslavem Jandákem, Petrou Buzkovou a Cyrilem Svobodou má dnes v plánu slovenský eurokomisař Ján Figeľ. Komisař, do jehož kompetence spadá vzdělání a kultura, rovněž navštíví Střední hotelovou školu a Manažerský institut v Praze 9 - Klánovicích.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Jak učit pragmatické komunikaci

Pedagogická fakulta UK vydala publikaci "Výuka pragmatických aspektů řečové komunikace ve vyšších třídách gymnázií a na SOŠ". Kniha reaguje na stále větší důraz, jenž je kladen na zvládání komunikačních strategií umožňujících se profesně prosadit, ale udržovat přitom i kvalitní mezilidské vztahy.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Čech finalistou Descartovy ceny

Zástupci pěti vítězných týmů dnes převzali Descartovu cenu Evropské komise. Ocenění získalo také pět finalistů. Mezi nimi je rovněž projekt, jehož spoluautorem je český vědec, profesor Ladislav Rob z MFF UK v Praze. V závěrečném kole byl jediným zástupcem z „nováčků“ v EU.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Přírodovědecká fakulta představí studijní obory i pracoviště

Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy představí své studijní obory a pracoviště během dvou dnů otevřených dveří. Zájemci se na nich dozví o možnostech a náročnosti studia nebo o podmínkách přijímacího řízení. Seznámí se také se dvěmi novými bakalářskými programy - ekologickou a evoluční biologií a praktickou geobiologií.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Děkanem filozofické fakulty UK bude devětadvacetiletý Stehlík

Děkanem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (UK) bude devětadvacetiletý Michal Stehlík. Dnes ho do čela školy zvolil v prvním kole akademický senát. Dal mu přednost před čtyřicetiletým ředitelem Ústavu světových dějin fakulty Martinem Kovářem.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Průzkum: Čeští studenti jsou vůči EU pozitivní, mají ale výhrady

Čeští středoškoláci jsou vůči EU naladěni pozitivně a konstruktivně, k jejímu fungování ale mají také zásadní výhrady. Tento závěr vyplynul z projektu Evropská budoucnost je i budoucnost česká, který finančně podpořil úřad vlády. Více než čtyři stovky studentů odpovídaly na deset otázek týkajících se fungování společenství. Ve slohových pracích se žáci zamýšleli nad tématem Abych byl v Evropské unii spokojen.

Dětský uzel aktuálního dokumentu ČVUT povede elektrotechnik Václav Havlíček

Novým rektorem Českého vysokého učení technického (ČVUT) se stane pedagog elektrotechnické fakulty Václav Havlíček. V opakované volbě ho dnes do funkce navrhl akademický senát. V úřadu vystřídá Jiřího Witzanyho, kterému v únoru příštího roku vyprší druhé funkční období. Nového rektora musí ještě jmenovat prezident.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Děkanem v devětadvaceti

Ještě před pěti lety byl studentem Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, od února bude jejím děkanem. Michalu Stehlíkovi je totiž teprve devětadvacet let. A není ani zaměstnancem školy. Pracuje v Národním muzeu.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Klaus podepsal zákon zavádějící stipendia pro chudé studenty

Prezident Václav Klaus dnes podepsal novelu vysokoškolského zákona, která zavádí sociální stipendia pro studenty z chudších rodin. ČTK to sdělil prezidentův mluvčí Petr Hájek. Příspěvek ve výši pravděpodobně 1600 korun měsíčně by mělo dostávat zhruba 13.000 studentů. Novela začné platit ve chvíli, kdy vyjde ve Sbírce zákonů.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:22

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 16.05 2024 21:36 , © Univerzita Karlova v Praze