Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita nedostane na výzkum

Univerzita nedostane na výzkum

Hradec Králové - Hradecká univerzita letos nedostane od ministerstva školství žádné peníze na výzkum. Ministerští úředníci k tomu uvedli, že státní peníze obdrží jen nejkvalitnější záměry.

Pro rektorku hradecké univerzity Jaroslavu Mikuleckou bylo rozhodnutí hodnotící komise obrovským zklamáním. Myslí si, že škola doplatila na zaměření svých výzkumných prací. Ministerstvo totiž podpořilo jen minimum výzkumů z oblasti pedagogiky, ekonomie a managementu, na něž se škola soustředí. „Kdyby předem řekli, že nemají zájem o ekonomicko-manažerský a pedagogický výzkum, mohli jsme si ušetřit spoustu práce,“ uvedla. Myslí si, že měla být stanovena jasná kritéria, aby žadatelé věděli, zda mají šanci uspět.

Ministerstvu školství přišlo přes 270 výzkumných záměrů. Hodnotící komise je podle kvality rozdělila do čtyř kategorií. V nejvyšší kategorii je 44 záměrů, které ministerstvo podpoří. V druhé kategorii je 83 projektů, z nichž 90 procent peníze dostane. Na projekty ministerstvo letos dá 2,4 miliardy korun, což je zhruba o 800 milionů korun víc než loni. Nejvíce peněz dostane Univerzita Karlova.

Žádné peníze kromě hradecké univerzity nezískaly Janáčkova akademie múzických umění v Brně a Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 20.05 2024 14:09 , © Univerzita Karlova v Praze