Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Univerzita a Budějovice se dohodly na spolupráci

Univerzita a Budějovice se dohodly na spolupráci

Jde i o vzájemnou prezentaci jak doma, tak v zahraničí

Jihočeská univerzita a České Budějovice se dohodly na užší spolupráci a oboustranné propagaci. Právo o tom informoval primátor Miroslav Tetter (KDU-ČSL).

„Společné setkání jsme plánovali vlastně už od inaugurace nového rektora Václava Bůžka. Sešli jsme se nejen s ním, ale i s jeho prorektory a kvestorkou. Hovořili jsme o pokračování vzájemné prezentace, a to jak doma, tak i v zahraničí,“ uvedl Tetter. Dodal, že se již v příštím roce na veletrzích a výstavách, kde se budou České Budějovice prezentovat, objeví i propagační materiály přibližující Jihočeskou univerzitu. „Krajské město ctí přívlastek univerzitní, a proto chystá v tomto smyslu i informační systém. Při vjezdu do Budějovic budou v příštím roce instalovány tabule, na kterých budou uvedena nejen naše partnerská města, ale i zmíněný přívlastek, že České Budějovice jsou městem univerzitním. O možnostech vysokoškolského studia se obyvatelé mohou nově dozvědět také přímo v městském informačním středisku na radnici, kde budou volně k dispozici příslušné materiály,“ vyjmenoval některé aktivity směřující k zviditelnění univerzity primátor.

Město pomůže i při hledání bytů pracovníkům univerzity a renomovaným vyučujícím profesorům, s jejichž příchodem se počítá. Primátor a rektor se během středeční schůzky shodli, že univerzitu čekají během několika let rozsáhlé změny.

„Budou vznikat nové fakulty, některé čeká restrukturalizace a počítá se i s poměrně rozsáhlou výstavbou nových objektů v okolí zemědělské fakulty a Akademie věd ČR. Volné byty město k dispozici nemá, ale budeme se snažit, pokud budeme požádáni, naléhavé potřeby nějakým rozumným způsobem řešit,“ vyjmenoval některé z budoucích změn primátor.

Neopomněl připomenout, že město nabízí pomocnou ruku při uvolňování prostor univerzitě. Té nyní slouží byty v koleji K200, kde žije ještě asi třicet nájemníků.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 20.05 2024 14:09 , © Univerzita Karlova v Praze