Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Grant výzkum nenahradí

Grant výzkum nenahradí


K článkům o rozdělení peněz univerzitám si dovoluji sdělit, že ani jedné z fakult architektury v České republice (TU Liberec, VUT Brno, ČVUT Praha) výzkumný záměr nebyl udělen, přestože se tyto záměry netýkaly jen architektury, ale také urbanismu, územního plánování, dějin architektury, památkové péče a rekonstrukcí. Přitom je známo, že oblast územního plánování a urbanismu je v rámci péče o regionální rozvoj ve středu pozornosti Evropské unie.

Fakulta architektury ČVUT má největší percentuální studentskou výměnu v rámci programu ERASMUS nejen na ČVUT, ale ze všech českých technických univerzit, což je mimo jiné také důsledkem mezinárodní vědecké a odborné prestiže řady pedagogů FA ČVUT. Dále je třeba mít na paměti, že rozhodnutím někdejšího Ministerstva hospodářství (ministr Karel Dyba) byl v první polovině 90. let zrušen Výzkumný ústav výstavby a architektury bez náhrady s tím, že systematický výzkum převezmou technické univerzity. Nebyly však pro to vytvořeny podmínky. Jednotlivé granty nemohou suplovat systematický koordinovaný výzkum celých oborů.

Vladimír Šlapeta, děkan Fakulty architektury ČVUT Praha



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 20.05 2024 14:09 , © Univerzita Karlova v Praze