Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zemřel novinář Čestmír Suchý

Zemřel novinář Čestmír Suchý

Druhého ledna zemřel novinář a porevoluční děkan Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Čestmír Suchý. Sdílel osud mnoha lidí své generace, jeho politické angažmá po válce začalo na levici. Jako mnoho lidí své generace se také snažil komunistický režim, jehož chyby poznal, napravit. V letech před pražským jarem byl v Československém rozhlase kolegou novinářů jako Jiří Dienstbier, Luboš Dobrovský, Jaroslav Jírů. Suchý spolu s Milanem Weinerem tvořili dvojici, která bourala hradby dogmatického myšlení komunistické éry. Proto musel s nástupem normalizace rozhlas opustit. Podepsal Chartu 77 a do listopadu 1989 byl dělníkem. Jako novinář a filozof předával po roce 1989 své zkušenosti mladší generaci jako děkan Fakulty sociálních věd UK.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 27.04 2024 08:13 , © Univerzita Karlova v Praze