Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Šance na vysokou školu zvýší přípravné kursy

Šance na vysokou školu zvýší přípravné kursy

Stojí však i několik tisíc korun * Nabídka soukromých vzdělávacích agentur je široká * Začít lze již v únoru


Šance, že se uchazeči dostanou na vysokou školu, výrazně zvyšují přípravné kursy. Sice některé běží již od září a listopadu, ale na řadu z nich se lze přihlásit právě teď, v době, kdy zájemci zasílají na vysoké školy přihlášky.

Kursy organizují vysoké školy nebo vzdělávací agentury. Možnosti přímo na VŠ je dobré si zjistit přímo na daných fakultách. Stojí od několika stovek až do čtyř tisíc korun.

Nabídka soukromých vzdělávacích agentur je široká, stejně tak cenové spektrum. Kvalitní agentura má mezi svými vyučujícími pedagogy z fakult, na něž je přípravný kurs zaměřen.

Například kurs "Matematika na bakalářskou zkoušku na VŠE" od agentury Tutor začíná v prostorách Gymnázia prof. J. Patočky dnes a končí 22. ledna 2005. Zahrnuje 25 lekcí po 45 minutách Stojí 1590 korun.


Za práva více než tři tisíce


Od února do dubna, vždy v sobotu, běží kursy k přijímacím zkouškám na Právnickou fakultu UK v Praze organizované Akademií Iuris. Výuku obsaženou v 80 hodinách zajišťují pedagogové z právnické fakulty. Kurs stojí 3190 Kč.

"Po maturitě se mi nepodařilo složit přijímací zkoušky na Právnickou fakultu UK v Praze. Zkoušela jsem to ale znovu. Na přípravném kursu jsem se dozvěděla, na co se mám ve svém studiu zaměřit, a vyzrát tak nad záludnými přijímacími zkouškami," uvádí na internetu studentka PF UK Petra Krchňavá.

Například přípravné studium PRÁVO a právní logika od agentury AZ Smart stojí 3280 korun. Studium probíhá podle agentury vysokoškolským způsobem každou druhou sobotu mezi 9.00 a 18.30 h. Začíná v sobotu 19. února 2005 a končí v květnu. Probíhá v budově Pedagogické fakulty UK.

Podobně je realizováno přípravné studium PRÁVO - právní logika v Ostravě. Začíná v sobotu 12. února 2005 a probíhá každou druhou sobotu do dubna 2005. Kurs obsahuje čtyři šestihodinové semináře. Stojí téměř dva tisíce korun.


Medicína téměř za šest tisíc


Přípravné kursy v Institutu vzdělávání SOKRATES stojí od 1950 do 5900 korun.

"Záleží na tom, na jakou školu se hlásíte, například na medicínu je nutný dvojnásobný počet hodin. Student dostává vzorově podobné testy jako ty z přijímacích zkoušek. V podstatě se jedná o ambulantní nultý ročník," řekl Právu Pavel Petr z Institutu vzdělávání SOKRATES (shoda názvu se studentským programem EU Socrates je náhodná.)

Poskytuje bezplatně informace o požadavcích jednotlivých vysokých škol, studijních programech a oborech, přijímacích testech z minulých let, možnostech v případě nepřijetí na vysokou školu, celoživotním vzdělávání. Uchazeči mohou volat bezplatnou infolinku 800 100 570.

Například intenzívní dvacetihodinový kurs zahrnující část obecných studijních předpokladů a základy logiky, jenž v Brně probíhá od 30. dubna do 1. května, stojí 1950 korun. Podobný kurs běží i v Ostravě a v Praze. Kursy pro pokročilé přijdou již na 2450 korun.


***


Na humanitní obory nával


Šance na humanitních směrech vysokých škol jsou stále nízké. Vyplývá to ze situace roku 2004/2005. Nejmenší šance na přijetí jsou na uměleckých oborech - pohybují se kolem 9 až 11 procent.


Škola šance na přijetí


Právnické fakulty


Masarykova univerzita 11,2 %

Západočeská univerzita 14 %

Univerzita Karlova 18,2 %


Fakulty filozofické a sociálních věd


Sociálních studií Masarykovy Univerzity 17,6 %

Sociálních věd Univerzity Karlovy 19,6 %

Filozofická Univerzity Karlovy 28,5 %

Filozofická Univerzity Palackého 32,7 %

Filozofická Ostravské Univerzity 34,7 %

Filozofická Masarykovy Univerzity 40,1 %

Filozoficko-přírodovědecká Slezské univerzity 41,6 %

Humanitních studií Západočeské univerzity 51,6 %

Zdroj: Právo podle údajů ÚIV



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 20.05 2024 14:09 , © Univerzita Karlova v Praze