Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nová nadace podpoří vývoj technologií a projekty studentů

Nová nadace podpoří vývoj technologií a projekty studentů

PRAHA 2. února (ČTK) - Vývoj pokročilých technologií a projekty talentovaných studentů českých vysokých škol chce podporovat nově vzniklá nadace při Českém vysokém učení technickém (ČVUT) v Praze Czech Technical University Media Laboratory. Ve středu byla založena v Praze. ČTK to sdělila tisková mluvčí ČVUT Andrea Vondráková.

Vědecká rada nadace bude udělovat granty na základě vypracovaných projektů. Finanční prostředky by měla získávat ze soukromých zdrojů, z příspěvků průmyslových partnerů a později i výnosů z aplikací vyvinutých technologií. Přihlásit návrh na řešení projektu bude moci každý student českých technických a dalších vysokých škol a i jiný tvůrce invencí a inovací v České republice.

Zřizovatelé nadace se inspirovali podobnou institucí při jedné z nejznámějších světových technických vysokých škol Massachusetts institute of technology v americkém Bostonu. Podobné nadace se podle nich staly odrazovým můstkem pro stovky nových technologií a začínajících firem. Jsou i líhní špičkových specialistů a manažerů vědy.

grd kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze