Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentská komora si poprvé do svého čela zvolila ženu

Studentská komora si poprvé do svého čela zvolila ženu

PRAHA 2. února (ČTK) - Novou předsedkyní Studentské komory Rady vysokých škol se stala dvaadvacetiletá studentka práva a politologie na Masarykově univerzitě v Brně Klára Poláčková. Členové komory ji zvolili ve středu. Jako první žena v čele instituce vystřídá Jiřího Nantla, který byl v čele komory od roku 2003, informoval ČTK.

Poláčková se chce zaměřit na posílení principů celoživotního vzdělávání a odstranění věkové diskriminace studentů v sociální oblasti. Studenti starší 26 let musí sami hradit zdravotní pojištění a ztrácejí nárok na mnohé sociální dávky i sociální stipendium, které zavedla novela vysokoškolského zákona. Podle Poláčkové je důležité téma i kvalita českého vysokoškolského vzdělávání a jeho začlenění do evropského kontextu.

Rada, složená se zástupců studentů z 29 veřejných, státních i soukromých vysokých škol, zvolila i nové místopředsedy. Stali se jimi Savin Finardi ze soukromé vysoké školy Akademie Sting v Brně a doktorand Technické univerzity v Liberci Daniel Vojáček.

grd kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze