Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vstupte! s prof. RNDr. Václavem Hamplem, DrSc.

Vstupte! s prof. RNDr. Václavem Hamplem, DrSc.

Vstupte! ve čtvrtek 16. února věnujeme rozhovoru s novým rektorem Univerzity Karlovy - prof. RNDr. Václavem Hamplem, DrSc.

Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc., se narodil 1. července 1962 v Praze. Vystudoval obecnou biologii na ExternĂ­ odkaz Přírodovědecké fakultě UK a později získal interní aspiranturu na Fakultě dětského lékařství UK. V roce 2002 byl Václav Hampl jmenován prezidentem republiky profesorem lékařské fyziologie. Prof. Václav Hampl pracoval v ExternĂ­ odkaz Ústavu fyziologie 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy, dlouhodobě se věnuje výzkumu cév v plicích a placentě, pět let také působil na University of Minnesota v Mineapolisu.

V posledních pěti letech byl členem a od roku 2002 také předsedou Akademického senátu ExternĂ­ odkaz Univerzity Karlovy. Vedle vědecké publikační činnosti je prof. Václav Hampl autorem pravidelných recenzí pro nejprestižnější světové časopisy zvoleného vědeckého oboru a grantové agentury. Je mj. členem American Physiological Society a American Heart Association.

Loni 26. října byl prof. Václav Hampl zvolen a 1. února 2006 se také ujal funkce rektora Univerzity Karlovy.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze