Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Benešově by měla vzniknout nová vysoká škola sociálních studií

Benešově by měla vzniknout nová vysoká škola sociálních studií

PRAHA 28. února (ČTK) - Nabídku vysokoškolského vzdělání ve Středočeském kraji by mohla v dohledné rozšířit nová vysoká škola sociálních studií v Benešově u Prahy. Zakladatelé, kteří požádají ministerstvo školství o akreditaci, chtějí bakalářské tříleté studium otevřít v příštím akademickém roce 2006-2007. Zaváděcím oborem má být sociální pedagogika. Kraj záměr vítá a bude ho podporovat, řekla ČTK náměstkyně hejtmana Dagmar Nohýnková.

Do prvního ročníku má nastoupit 130 až 150 studentů. Termín přijímacího řízení bude vyhlášen podle toho, jak dopadne akreditace a akademický schvalovací proces. Zahajovací semestr bude případně posunut, řekl Josef Vlach, který vyučuje na obchodní akademii v Benešově. Projekt připravuje spolu s docentem Masarykovy univerzity Liborem Hřebíčkem už šest let.

"Budovy i materiálně-technická základna jsou pro novou školu už zajištěny, stejně jako sbor pedagogů," ujistil Vlach. Písemně se zavázalo k výuce osm vysokoškolských pedagogů. Jednooborové studium sociální pedagogiky lze podle něj nyní studovat jen na vysoké škole v Hradci Králové a zlínské Baťově univerzitě. V Benešově má být studium prezenční i kombinované, aby si vysokoškolské vzdělání mohli doplnit lidé při zaměstnání. V budoucnu chce škola usilovat i o magisterské studium.

Absolventi benešovské vysoké školy by mohli najít uplatnění v sociálních zařízeních, hospicech, výchovných ústavech, ale i na úřadech práce, míní Vlach. Původně měla nová vysoká škola vzniknout ve spolupráci s Benešovem, a to v bývalých kasárnách. Po smrti benešovského starosty město ztratilo zájem a od záměru stoupilo, dodal Vlach.

Ještě letos má být otevřena v Poděbradech krajská veřejná neuniverzitní Vysoká škola Jiřího z Poděbrad s pobočkami v Mladé Boleslavi, Kutné Hoře a Čáslavi. V Mladé Boleslavi už funguje podniková Škoda Auto Vysoká škola a v Kolíně pobočka Academie Rerum Civilium - Vysoké školy politických a společenských věd. V Kladně má pobočku Vysoká škola finanční a správní, která je největší soukromou vysokou školou v Česku. V příbramské waldorfské škole je detašované pracoviště českobudějovické Vysoké školy evropských a regionálních studií.

Libuše Hanzalová kar


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze