Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studenti pražských práv budou mít cvičnou soudní síň

Studenti pražských práv budou mít cvičnou soudní síň

PRAHA 28. února (ČTK) - Studenti pražské právnické fakulty Univerzity Karlovy budou moci zřejmě už příští rok využívat při výuce cvičnou soudní síň. Vznikne v půdních prostorách budovy fakulty, které škola přestavuje. Kromě cvičné síně zde vzniknou další učebny. Podle předpokladů by měla být stavba hotova do konce tohoto roku, řekl ČTK tajemník fakulty Tomáš Horáček.

V současnosti škola ve spolupráci s pražskými soudy organizuje návštěvy soudních stání. Jsou ale určeny pro omezený počet posluchačů vzhledem k velikosti soudních síní. Budoucí právníci mají někdy možnost besedovat s předsedou senátu. Sami pak s pedagogy při výuce proces rozebírají, uvedl proděkan fakulty Jiří Hřebejk. Studenti mohou k soudu chodit i sami.

Soudní procesy mohou nyní pedagogové se studenty na fakultě simulovat v běžných učebnách, ty ale nemají všechny náležitosti soudní místnosti. Cvičná síň, která bude zařízena jako skutečná, by tedy měla přispět ke zkvalitnění výuky, poznamenal Hřebejk.

Nevyloučil možnost, že časem bude fakultní soudní síň využívána pro skutečně procesy. Bude ale záležet na ochotě předsedy soudu, zda by chtěl, aby se opravdové procesy konaly mimo soudní budovu, dodal proděkan.

Petra Měšťanová kar


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze