Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysoké školy se otevírají studentům

Vysoké školy se otevírají studentům

Karlovarský kraj - Pro zájemce o akademická studia, kteří se nyní rozhodují, kam zaslat přihlášku, připravily vysoké školy zastoupené v regionu několik novinek.

Ekonomická fakulta Západočeské univerzity Plzeň získala pro svou chebskou část milionový grant na zkvalitnění informačních technologií. „Škola nakoupí pro studenty dvacet přenosných notebookových počítačů a pokryje svůj chebský areál bezdrátovou sítí rychlého internetu Wi-Fi,“ informoval proděkan fakulty Miroslav Plevný.

Od nastávajícího školního roku tak bude moci škola kromě stávajících počítačových učeben využít pro elektronickou výuku kteroukoli další učebnu. „Studenti se ze svých nebo námi zapůjčených notebooků dostanou bezdrátově do všech školních agend,“ vysvětlil Plevný.

Fakulta přijme jako každý rok asi čtyři sta posluchačů na denní a stovku na dálkové studium. Uskutečňuje se zde již i nejvyšší doktorandské, a to v denní i kombinované formě.

Pokračování na straně D2


Pokračování ze strany D1

„Přihlášky přijímáme do konce března, bez zkoušek přijímáme absolventy gymnázií a obchodních akademií s průměrným prospěchem v posledních dvou ročnících do 1,5,“ řekl Plevný.

Mariánskolázeňská pobočka 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze přijme letos až třicet studentů do tříletého bakalářského studia fyzioterapie. Přihlášky je nutno doručit do konce února do pražského sídla fakulty. „Kromě již tradiční spolupráce s Léčebnými lázněmi jsme zahájili také praktickou výuku v mariánskolázeňské a chebské nemocnici,“ informoval ředitel střediska Petr Hála.

Pro dálkové inženýrské studium ve svém chebském konzultačním středisku přijme letos Provozně ekonomická fakulta České zemědělské univerzity Praha stovku studentů. „Výhodou vysokoškolského studia prostřednictvím našeho konzultačního střediska jsou úspory místních studentů za dopravu do Prahy a konzultace jednou měsíčně v pátek a v sobotu,“ informoval vedoucí střediska Josef Erhard. Přihlášky přijímá kancelář střediska v Integrované střední škole zemědělské a manažerské v Chebu do konce června.

Soukromá Vysoká škola Karlovy Vary nabízí denní i dálkové bakalářské studium oboru právní specializace v administrativních profesích. Ročně přijme téměř dvě stě posluchačů do denního a o padesát více do dálkového režimu. Jeden půlroční semestr tříletého denního studia zde stojí 20 tisíc a ve čtyřletém kombinovaném studiu 15 tisíc korun. „Přihlášky přijímáme do konce května,“ informovala Petra Krajňáková ze studijního oddělení školy.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze