Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Do funkce bude slavnostně uveden nový rektor UK

Do funkce bude slavnostně uveden nový rektor UK

PRAHA 22. února (ČTK) - Ve velké aule historické budovy pražského Karolina bude dnes slavnostně uveden do funkce nový rektor Univerzity Karlovy Václav Hampl. V čele nejstarší české univerzity střídá fyzika Ivana Wilhelma. Svoji funkci bude vykonávat čtyři roky.

Jednoho z nejmladších rektorů v novodobé historii univerzity zvolil akademický senát loni v říjnu až ve třetím kolem. Na konci ledna ho spolu s třinácti dalšími novými i staronovými rektory českých veřejných vysokých škol jmenoval prezident Václav Klaus. Třiačtyřicetiletý fyziolog Hampl za své hlavní cíle považuje rozvoj vědecké práce školy, zkvalitnění doktorských studií a lepší propojení fakult, aby univerzita více fungovala jako jeden celek.

Tradiční součástí inauguračních ceremoniálů na středoevropských univerzitách je i odborná přednáška nového rektora. Hampl ve svém projevu bude mluvit o principech a souvislostech kardiovaskulárního výzkumu. Karlova univerzita má 17 fakult a nabízí více než 270 studijních programů, zájemci mohou studovat přes 600 oborů. Studuje na ní přes 42.000 studentů.

grd kar




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze