Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       MfD: Studenti hradecké farmacie koupili billboardy proti Rathovi

MfD: Studenti hradecké farmacie koupili billboardy proti Rathovi

HRADEC KRÁLOVÉ 4. února (ČTK) - Studenti královéhradecké Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy se složili na nákup šesti billboardů proti ministru zdravotnictví Davidu Rathovi. Na billboardech je text "Ministr Rath nás uráží". Tři billboardy studenti umístili v Praze, dva v Hradci Králové a jeden v Brně. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v mutaci pro Královéhradecký kraj.

"Byla to spontánní akce. Rozhodli jsme se narychlo o zkouškovém období, kdy je většina studentů mimo školu. Přesto se nás na nádvoří kolejí, abychom se nechali vyfotografovat pod text Ministr Rath nás uráží, sešlo 338," řekl jeden z iniciátorů protestu Jaroslav Roh. Ministr podle něj poštval proti lékárníkům veřejnost a vybudoval si předvolební kampaň na lži.

Rath zatím billboardy neviděl. "Ministr rozhodně nemá za cíl urážet jakékoliv studenty, tudíž ani ty, kteří studují farmacii," řekla mluvčí ministerstva Jana Kocová.

Demonstraci proti ministrovu postupu ve zdravotnictví uspořádali před týdnem lékárníci. Před ministerstvem se jich sešlo na 1500. V pondělí se pak asi 90 procent lékáren na tři hodiny zavřelo. Na 24. února svolali demonstraci do Prahy soukromí lékaři, lékárníci a představitelé asociace menších nemocnic.

ry snm


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze