Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Chrudim je blíže cíli stát se univerzitním městem

Chrudim je blíže cíli stát se univerzitním městem

    Chrudim 9. března (ČTK) - Chrudim je o krůček blíže k tomu, aby se stala univerzitním městem. Kanadská univerzita Thompson Rivers, která plánuje v Čechách zřídit svou pobočku a s níž radnice již dlouho jedná, chce předložit své návrhy. Oznámil to dnes na tiskové konferenci starosta města Ladislav Libý.

    "Dostal jsem informaci, že posílají konkrétní písemnou nabídku a jejich zájem trvá," řekl Libý.

    Kanadská univerzita má zájem zřídit svou pobočku v bývalém kapucínském klášteře v centru města. Možností jejího vstupu je podle starosty více. Buď město budovu opraví a následně ji Kanaďanům pronajme, nebo ji koupí zvolený český subjekt, který zajistí opravy objektu, pronajme ho škole a bude poskytovat i služby jako úklid či ostrahu.

    "Poslední varianta je, že by budovu možná koupili sami a opravili na své náklady," uvedl Libý.

    Vedlejší kostel svatého Josefa, kde chce město případně zřídit lapidárium a restauraci, by mohl sloužit škole jako aula. "Mohl by hrát úlohu pouze jako slavnostní prostor, ale s vlastní pobočkou univerzity to nesouvisí. Jsou to dvě samostatné budovy," uvedl Libý.

    S kanadskou univerzitou již chrudimská radnice vyjednává několik let bez viditelného výsledku. Zástupci univerzity se byli v Chrudimi loni v červnu podívat, přesto jednání dále nepokročila. Nyní by se podle starosty mohlo vše změnit. "Není to mrtvé, v průběhu jara by se to mohlo oživit a pohnout kupředu," věří Libý.

    dos fcz




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze