Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Do čela Vysoké školy ekonomické byl slavnostně uveden nový rektor

Do čela Vysoké školy ekonomické byl slavnostně uveden nový rektor

Praha 6. března (ČTK) - Do čela Vysoké školy ekonomické v Praze byl dnes slavnostně uveden nový rektor Richard Hindls, ve funkci vystřídal Jaroslavu Durčákovou. Na slavnostní inauguraci převzal od bývalé rektorky zlatý řetěz a veřejnosti představil nové prorektory. Hindls je desátým rektorem školy v její více než padesátileté historii. Ve funkci má být čtyři roky.

    Mezi Hindlsovy priority patří dokončení přechodu hodnocení studentů na evropský kreditní systém. Zatím jej zavedly jen některé fakulty a je třeba systém hodnocení sjednotit, řekl po inauguraci novinářům. Chce také klást větší důraz na výzkum: "Ekonomický výzkum je v současné době na velmi nízké úrovni v celé zemi, i v rámci Evropské unie chybějí témata."

    Chce také, aby se studenti ve škole cítili dobře, aby v ní měli zázemí nejen pro výuku, ale i v době například mezi přednáškami. Má představu například o "studentské bance", v níž by si posluchači mohli vyřídit všechny své finanční záležitosti, a nemuseli tak jezdit po Praze.

    Vybaveny by měly být učebny, ale i další prostory, kde studenti tráví volný čas. "Chtěl bych, aby se vytvořilo zázemí ve staré budově, aby se studenti měli kde učit nebo sejít," poznamenal. Bude také působit na děkany, aby studenti měli k dispozici například dostatek termínů pro zkoušky. "Student musí mít pocit, že sem nechodí jen do školy. Musí se tu cítit dobře," dodal rektor.

    Statistika Hindlse do čela školy navrhl akademický senát loni v listopadu. V tajných volbách zvítězil rozdílem jednoho hlasu nad děkanem fakulty národohospodářské Jiřím Schwarzem. Na konci ledna ho spolu s 13 dalšími novými i staronovými rektory veřejných vysokých škol jmenoval prezident Václav Klaus. Funkce se ujal prvního února. Vede školu, která má šest fakult a přes 15.000 studentů.

    Hindls je ženatý, má syna Daniela a dceru Lucii. Svou badatelskou činnost zaměřuje na analýzu a prognózu časových řad v ekonomii, národní účetnictví, hospodářskou statistiku a statistické metody v marketingovém výzkumu.

    Petra Měšťanová kar




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:36

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze