Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Experti OECD budou v ČR zjišťovat, jak rozvíjet zdejší školství

Experti OECD budou v ČR zjišťovat, jak rozvíjet zdejší školství

Praha 17. března (ČTK) - Některé vysoké a vyšší odborné školy příští týden navštíví skupina expertů Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), které pozvalo ministerstvo školství. Jejich úkolem bude zhodnotit stav českého vysokého školství a doporučit, jak ho dál rozvíjet, informovala ČTK Karolína Svobodová z tiskového oddělení ministerstva.

Odborníci z Dánska, Nizozemska, Spojených států a Rakouska se sejdou se zástupci škol i jejich studenty. Naplánovanou mají také schůzku s členy Rady vysokých škol, České konference rektorů a představiteli několika ministerstev, odborů či s poslanci.

Do Česka přijedou v rámci projektu Tematické hodnocení terciálního vzdělávání, který se koná od roku 2005 do roku 2007. Účastní se ho 22 zemí, každá z nich musí předložit podklady o svém vysokém školství. Poté jednotlivé státy navštíví odborníci OECD. Jejich komentáře k podkladovým zprávám by měly být zveřejněny tři až šest měsíců po návštěvě dané země.

Záměrem OECD je pomoci při analýze řízení, organizace a vlastní činnosti vysokých škol v jednotlivých zemích. Projekt se soustředí na ekonomické a sociální problémy terciálního vzdělávání a také na možnosti jeho efektivního řízení.

kpe mkv


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze