Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Brno přivítá akademiky

Brno přivítá akademiky

Mezi 2700 sportovci budou i mnozí čeští reprezentanti

Brněnská Masarykova univerzita bude pořadatelem 5. českých akademických her, které se na různých sportovištích uskuteční v jihomoravské metropoli od 29. dubna do 5. května. Ve 28 odvětvích se jich zúčastní kolem 2700 sportovců.

„Bude mezi nimi i řada českých reprezentantů,“ těší předsedu organizačního výboru Michala Charváta, jenž zároveň vykonává na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity funkci děkana. „Barvy naší školy budou kupříkladu hájit v basketbalovém turnaji i členky mistrovského Gambrinusu Sika Brno Vítečková a Veselá a o prvenství v plaveckých disciplínách budou usilovat Jana Pechanová či Martin Verner. Volejbalového turnaje dívek se mj. zúčastní také hráčky KP Brno Hasalíková s Frankovou,“ vyjmenoval.

Masarykova univerzita bude obhajovat prvenství v klání jednotlivých vysokých škol z loňských her, které se uskutečnily v Olomouci. „Do té doby pokaždé vítězila pražská Karlova univerzita. Až před rokem se nám podařilo jí prvenství vyrvat. Tentokrát se dá opět čekat lítý boj o první místo,“ myslí si Charvát.

Boje nejlepších českých vysokoškoláků proběhnou v osmi kolektivních a ve dvaceti individuálních sportech. Fotbalový turnaj bude k vidění na stadiónu na Srbské ulici a v areálu VUT v Technické ulici. Basketbal se bude hrát v halách na Vídeňské, Kounicově a Údolní ulici. Tenisty budou hostit kurty v Židenicích a plážový volejbal najde útočiště na Sokolském koupališti poblíž Brněnské přehrady,“ informovala tajemnice organizačního výboru Eva Slonková.

Čestmír Folk


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze