Testovací web


  Rychlé vyhledávání


        V Terezíně začíná seminář ministrů školství o holokaustu

V Terezíně začíná seminář ministrů školství o holokaustu

Terezín (Litoměřicko) 24. dubna (ČTK) - V Terezíně na Litoměřicku dnes začíná dvoudenní mezinárodní seminář o holokaustu. Zúčastní se ho na 50 ministrů školství členských zemí Rady Evropy a Evropské kulturní konvence. V úterý budou ministři pokračovat v diskusi v pražském Karolinu.

    V Terezíně si účastníci semináře připomenou především historii města, které němečtí fašisté přeměnili v době druhé světové války na židovské ghetto. Nacisté do něj zavlekli přes 150.000 Židů. V důsledku stressu, hladu a špatných ubytovacích podmínek jich na 35.000 zemřelo již v Terezíně. Většina ostatních pak našla smrt ve vyhlazovacích táborech.

    V úterý budou ministři školství diskutovat v Praze o působení na mladou generaci. Hlavní projev přednese bývalý prezident Václav Havel.

    Semináře na téma Jak se učit historické paměti prostřednictvím kulturního dědictví - včera, dnes a zítra se kromě evropských ministrů školství zúčastní i představitelé zemí, které mají u Rady Evropy statut pozorovatele, tedy Izraele, Kanady, Mexika, Japonska a USA.

    eli mol




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:41

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze