Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Brně bude nově možné studovat náboženství na akademické půdě

V Brně bude nově možné studovat náboženství na akademické půdě

Brno 11. dubna (ČTK) - Teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci otevře od září kombinované studium oboru křesťanská výchova nově také v Brně. O zřízení vysokoškolského studia teologických disciplín v jihomoravské metropoli dlouhodobě usiluje brněnský biskup Vojtěch Cikrle. Ve městě se širokou nabídkou vysokých škol tato možnost totiž dosud chyběla, řekla ČTK mluvčí brněnského biskupství Martina Jandlová.

Do prvního ročníku magisterského studia chce fakulta přijmout 80 uchazečů. Přihlášky mohou zájemci posílat až do 5. května, řekl dnes ČTK Pavel Černuška z teologické fakulty.

Dálkové studium podle něj ocení zejména učitelé náboženství na základních a středních školách. "Školský zákon totiž nově požaduje, aby učitelé měli vysokoškolské vzdělání v oboru," doplnil Černuška. Zájem o studium však očekává ze strany vysokoškolských studentů ostatní brněnských škol, ale také seniorů a široké veřejnosti.

Podmínkou pro přijetí je zvládnutí testu, který prokáže znalosti uchazečů Bible a jejich přehled z historie náboženství. Během pětiletého studia získají absolventi znalosti o křesťanské výchově s ohledem na jejich budoucí pedagogickou praxi. "Absolventi získají pedagogické minimum," upřesnil Černuška.

Přednášky a semináře budou studenti navštěvovat vždy v sobotu přibližně jednou za dva týdny v prostorách Filosofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci studuje v řádném denním a kombinovaném studiu přibližně 1000 lidí.

Tereza Fojtová jpt


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:41

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze