Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Profesorské tituly putují do Plzně

Profesorské tituly putují do Plzně

Plzeň - Západočeská univerzita v Plzni má od úterý tři nové profesory. V pražském Karolinu si jmenovací dekret z rukou prezidenta republiky převzal Ivo Budil z filozofické fakulty, Jan Škorpil z elektrotechnické fakulty a Viktor Viktora z fakulty pedagogické. Rozšířili tak počet profesorů, kteří na univerzitě působí, na číslo 79.

Nejmladším z trojice je 41letý Ivo Budil, bývalý děkan a v současné době proděkan filozofické fakulty. Je uznávaným odborníkem zejména v oboru antropologie. Získání profesury oslavil Ivo Budil v kruhu svých nejbližších příbuzných. S nimi po slavnostním ceremoniálu zamířil na jídlo do jedné z restaurací v Celetné ulici.

Jeho kolega z fakulty elektrotechnické Jan Škorpil působí na fakultě od roku 1981. V roce 1991 pomáhal zakládat obor Technická ekologie. V současné době je vedoucím odělení technické ekologie na katedře elektroenergetiky a ekologie. Další z jmenovaných profesorů, Viktor Viktora, působí na plzeňské pedagogické fakultě od roku 1968. Vede katedru českého jazyka a literatury. K získání profesorského titulu ho doporučila Univezita Palackého v Olomouci.

(eba)


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze