Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysokou školu by mohli zájemci studovat také v Jeseníku

Vysokou školu by mohli zájemci studovat také v Jeseníku

Jeseník 26. května (ČTK) - Vysokou školu by mohli od září příštího roku studovat zájemci také v severním cípu Olomouckého kraje v Jeseníku. O zřízení detašovaného pracoviště zaměřeného na cestovní ruch usiluje vedení Hotelové školy Vincenze Priessnitze. Podle autorů projektu by bylo zřízení pobočky vysoké školy v Jeseníku příležitostí i pro širší region.

"Chceme, aby se u nás na škole otevřelo detašované pracoviště vysoké školy, která má co do činění s hotelnictvím a cestovním ruchem. Společně se zástupci Olomouckého kraje jsme vytypovali Fakultu mezinárodních vztahů Vysoké školy ekonomické v Praze, konkrétně její katedru cestovního ruchu," řekl dnes ČTK ředitel školy Petr Procházka.

Upřesnil, že jednání s touto školou již začala. Detašované pracoviště bakalářského studia studijního oboru cestovní ruch a regionální rozvoj by chtěli zástupci školy otevřít již ve školním roce 2007/2008.

Myšlenka má také podporu u zástupců Olomouckého kraje, který jesenickou hotelovou školu zřizuje. "Tento obor spojen s cestovním ruchem, rozvojem, lázeňstvím a turismem sem patří a do této lokality přesně zapadá. Jesenicko by si to zasloužilo," řekl dnes ČTK náměstek olomouckého hejtmana Pavel Sekanina (ODS).

Podle Procházky by zřízení pobočky vysoké školy v tomto cípu kraje pomohlo celému regionu. "Na Jesenicku je nejnižší vzdělanostní struktura, hlad po vzdělání tady je. Souvisí to i s ekonomikou zdejších lidí. Mohli by vysokoškolský obor související s naším regionem studovat přímo tady. Absolventi jsou lidé, kteří se věnují regionálnímu rozvoji pro obce a je po nich poptávka. Dá se navíc předpokládat, že naši studenti by mohli pokračovat ve studiu přímo u nás. Technické možnosti i prostory k tomu máme," podotkl ředitel hotelové školy. Dodal, že studenti bakalářského studia by mohli poté pokračovat v magisterském studiu v Praze.

Podobných odloučených pracovišť vysokých škol je v Olomouckém kraji více. Studenti je najdou například v Prostějově, Přerově či v Šumperku. V letošním školním roce byla poprvé nabídnuta zájemcům možnost vysokoškolského studia na Střední lesnické škole v Hranicích, která je jediná svého druhu na Moravě. Vysokou školu tam mohou dálkově lesníci studovat ve spolupráci s Lesnickou fakultou Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně

Alena Petrželová snm


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:44

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze