Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Příští akademický rok spustí UK kreditní systém

Příští akademický rok spustí UK kreditní systém

Praha 25. května (ČTK) - Příští akademický rok spustí Univerzita Karlova (UK) celoškolský kreditní systém. Studenti by díky němu měli mít větší šanci volit si k povinným předmětům i přednášky nebo semináře z jiných oborů nebo vyučované na jiných fakultách. Měla by se také zvýšit prostupnost studia na univerzitě, řekl dnes novinářům rektor UK Václav Hampl.

Kreditní systém funguje už v řadě jiných vysokých škol. Na UK se připravoval více než rok. Podle rektora není lehké zavést takovou zásadní změnu ve škole, která má 17 fakult. Některé navíc už své kreditní systémy měly, nebyly ale stejné, poznamenal Hampl.

V rámci kreditního systému je pro každý studijní program stanoven počet kreditů, který musí student v daném ročníku získat. Většinu kreditů musí získat splněním požadavků v povinných předmětech. Zhruba 15 procent kreditů, u lékařských asi pět procent, připadá na volitelné předměty. Podle Hampla se některým studentům může pro jejich budoucí profesní zaměření hodit, pokud budou mít znalosti ještě z jiné oblasti, než studují.

UK počítá také s tím, že by v budoucnu fungoval celoškolský počítačový systém, který by umožňoval například zapisování předmětů na jiné fakultě. Realizovat to v tak velké instituci není ale vůbec jednoduché, poznamenal rektor.

kpe kar


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:44

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 14.06 2024 09:05 , © Univerzita Karlova v Praze