Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Zkoumají, jak žijí Vietnamci

Zkoumají, jak žijí Vietnamci

Kde a jak v Chebu žijí zástupci vietnamské komunity. To od včerejška zjišťují studenti a pedagogové z katedry sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty UK Praha. V Chebu se budou pohybovat do soboty.

„Projekt je součástí rozsáhlejšího výzkumu pro ministerstvo pro místní rozvoj, nazvaného Segregace v České republice. Jednou ze skupin, na které se zaměřujeme, jsou cizinci. V Chebu jsou to Vietnamci a v Praze Ukrajinci,“ řekl Právu vedoucí projektu Dušan Drbohlav.

Studenti a pedagogové zmíněné fakulty mají zájem o komplexní pohled. „Hovoříme samozřejmě se zástupci té které komunity, ale i s těmi, kteří s nimi přicházejí do styku, kantory, hospodskými či poštovními doručovateli,“ nastínil Drbohlav s tím, že je zajímají jednak problémy, postoje a sociální vazby uvnitř skupiny, do které nahlížejí, jednak přístup většinové společnosti k ní.

Výzkumem na téma Vietnamci v Chebu se před časem zabývali studenti chebské ekonomické fakulty. Jedna část výzkumu na objednávku radnice byla zaměřena na to, jak vnímají obyvatelé Chebu vietnamskou komunitu a naopak, a ve druhé části Vietnamci odpovídali na otázku, jak si představují své další působení ve městě.

Romana Nájemníková


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:45

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze