Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Funkce se ujal děkan husitské fakulty -Kanaďan Holeton

Funkce se ujal děkan husitské fakulty -Kanaďan Holeton

Praha 1. června (ČTK) - Nový děkan Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy David Holeton se dnes ujal funkce. Kanadského profesora teologie, působícího v Praze už řadu let, zvolil do čela školy akademický senát fakulty letos v březnu.

Členka senátu Lenka Philippová ČTK informovala, že v nadcházejícím čtyřletém funkčním období chce Holeton klást důraz především na odbornou kvalitu nabízených studijních programů.

Škola je fakultou s výrazným ekumenickým zaměřením, kde lze vedle husitské a pravoslavné teologie studovat také judaistiku, filozofii, religionistiku a psychosociální studia a v samostatných studijních programech učitelství náboženství, etiky a filozofie a speciální pedagogiku.

Podle děkana je potřeba při rozvoji a modernizaci fakulty vést dialog s ostatními teologickými fakultami i s dalšími fakultami univerzity a rozvíjet spolupráci s odbornými institucemi ve frankofonních a anglofonních zemích; rozšířily by se tak možnosti zahraničních stáží a výměnných programů.

Profesor Holeton pracoval dlouhá léta na Trinity College v Torontu a v letech 1993 až 1995 byl děkanem tamní teologické fakulty. Zabývá se sakramentální teologií a liturgikou a k jeho odborným zájmům patří téma české reformace. Na husitské fakultě v Praze působí od roku 1997.

veb kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:44

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze