Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Česká diplomacie vybrala projekty na podporu běloruské opozice

Česká diplomacie vybrala projekty na podporu běloruské opozice

Praha 26. června (ČTK) - České ministerstvo zahraničí podpoří dvacítku projektů, které mají pomoci představitelům běloruské opozice. Ve výběrovém řízení uspěla například Arcidiecézní charita, která zajistí vzdělávání běloruských studentů, Masarykova univerzita bude organizovat zimní školu pro mladé lídry Běloruska a Univerzita J. E. Purkyně chystá vzdělávání pro demokracii.

    Uspěla také organizace Transitions Online, která zajistí program posílení svobody médií, sdělilo ČTK ministerstvo zahraničí. V soutěži komise ministerstva vybrala rovněž mimo jiné Anglo-americkou vysokou školu, Technickou univerzitu v Liberci a Západočeskou univerzitu v Plzni. Neuspěly dva předložené projekty.

    Předmětem výběrového řízení byly nabídky stipendií, stáží, krátkodobých studijních pobytů a dalších druhů vzdělávacích projektů. Přednost měly humanitní a společenské vědy, zejména evropská studia, mezinárodní vztahy, právo, ekonomie, žurnalistika, cizí jazyky a dále státní správa a samospráva.

    Cílovou skupinou jsou studenti vysokých škol a mladí Bělorusové, kterým kvůli jejich účasti na protivládních demonstracích hrozí, že nebudou moci dostudovat ve své zemi. Vláda již v březnu na pomoc běloruskému disentu vyčlenila 20 milionů korun.

    lp kš



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze