Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Červenec 2006
Dětský uzel aktuálního dokumentu Havel a Lustig dostali čestné doktoráty americké univerzity

Bývalý český prezident a dramatik Václav Havel a spisovatel Arnošt Lustig dnes v Praze dostali čestný doktorát Western Michigan University (Západní michiganské univerzity). Univerzita v Praze letos opět pořádá letní školu tvůrčího psaní, doktoráty udělila dvěma Čechům za jejich literární práci. Havla a Lustiga se rozhodla ocenit také proto, aby uctila "vynikající literární kvality jejich díla i jejich boj za svobodný život člověka".

Dětský uzel aktuálního dokumentu Přípravky na VŠ Naděje, ale ne jistota

Vysoké školy nabízejí pro uchazeče placené přípravné kurzy. Jejich absolvování může přinést výhodu při příštích přijímačkách. Martin nedávno oslavoval. V seznamech uchazečů o studium na jedné z lékařských fakult Univerzity Karlovy v Praze se dostal mezi ty šťastnější.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Studenti z různých koutů světa se budou v Praze učit česky

Studenti z různých koutů světa se dnes v Praze začnou učit česky. V rámci měsíčního kurzu bude 100 lidí z Číny, Japonska či USA pronikat do tajů českého jazyka a kultury. Pro některé účastníky půjde o první setkání s tímto západoslovanským jazykem, jiní si chtějí své znalosti prohloubit a upevnit. ČTK to řekla Marie Poláčková z Ústavu jazykové a odborné přípravy Univerzity Karlovy, který kurz pořádá.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Dnes začíná jubilejní 50. běh Letní školy slovanských studií

V Praze dnes začíná jubilejní 50. běh Letní školy slovanských studií, kterou organizuje Ústav bohemistických studií Univerzity Karlovy. Počet účastníků podle organizátorů přesáhne rekordních 210. Do české metropole přijedou studenti a učitelé češtiny z téměř 40 zemí světa. Budou zde po čtyři týdny studovat český jazyk, literaturu, kulturu a českou historii.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Mezinárodní stážisté byli na pražských klinikách spokojeni

S třítýdenní stáží v pražských fakultních nemocnicích byli studenti medicíny z USA, Kanady, Austrálie a dalších zemí velmi pokojeni. V závěrečném ohodnocení označila většina ze 120 mediků z 21 lékařských fakult program za excelentní. ČTK to řekl Martin Jan Stránský, který program mezinárodních stážistů pořádá v Praze již devátý rok.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 08:36 , © Univerzita Karlova v Praze