Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Srpen 2006
Dětský uzel aktuálního dokumentu Brno bude hostit konferenci Evropské asociace univerzit

Masarykova univerzita připravuje spolu s ostatními brněnskými školami konferenci Evropské asociace univerzit (EUA). Tématem setkání, které se uskuteční v druhé polovině října, je role univerzit v rozvoji regionů. V České republice se podobná akce s účastí zhruba 400 představitelů evropských vysokých škol koná vůbec poprvé, řekl ČTK kancléř Masarykovy univerzity Jiří Nantl.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Vysokoškolské koleje slouží o prázdninách studentům i turistům

Vysoké školy o prázdninách vydělávají na ztrátový provoz kolejí. Lůžka nabízejí přes léto nejen studentům, ale také turistům za vyšší cenu, než je běžné. V ubytovnách bydlí účastníci různých konferencí, letních škol a seminářů i studenti, kteří zůstávají ve městech na brigády. Dva měsíce volna zároveň školy využívají k rekonstrukci kolejí, proto je vhodné si bydlení objednat s předstihem. Vyplývá to z ankety ČTK.

Dětský uzel aktuálního dokumentu České univerzity čelí zvýšenému zájmu studentů ze zahraničí

České univerzity zaznamenávají v posledních letech zvýšený zájem o studium ze strany cizinců. Žádná omezení pro studenty ze zahraničí nejsou. Platit si studium musí pouze ti, kteří absolvují výuku v angličtině. Vyplývá to z informací, které ČTK získala od zástupců škol.

Dětský uzel aktuálního dokumentu Univerzita zarazí opisování

Vysokoškoláci, kteří spoléhají na to, že svou závěrečnou práci přinejhorším někde opíší, si musejí zvykat na novou dobu. Masarykova univerzita v Brně totiž vyvinula systém, který dokáže odhalit plagiáty. Zdejší učitelé začnou novinku používat v říjnu.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 17.05 2024 08:36 , © Univerzita Karlova v Praze