Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Prezident Českého tenisového svazu se stal náměstkem

Prezident Českého tenisového svazu se stal náměstkem


    Praha 13. září (ČTK) - Ministryně školství Miroslava Kopicová jmenovala náměstkem pro sport, mládež a informatiku Iva Kaderku, dosavadního prezidenta Českého tenisového svazu. Vyplývá to z údajů na internetové stránce ministerstva. Podle generálního sekretáře Českého tenisového svazu Josefa Nechutného zůstane Kaderka ve funkci prezidenta i nadále.

    Kaderka se narodil v roce 1963, absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Od roku 1994 byl ředitelem společnosti TV Bingo, ze které odešel v polovině roku 1995, tedy předtím, než police začala na podzim 1995 vyšetřovat podvody v této sázkové hře.

    Prezidentem Českého tenisového svazu byl poprvé zvolen v dubnu 1998, krátce poté, co se stal náměstkem ministra pro místní rozvoj Jana Černého. Z funkce odešel po nástupu vlády Miloše Zemana v červenci téhož roku.

    Kopicová odvolala po nástupu do funkce všechny náměstky bývalé ministryně Petry Buzkové. Náměstka pro regionální školství dočasně zastupuje Petr Špirhanzl. Dříve byl ve skupině regionálního školství vrchním ředitelem sekce pod odvolaným Jaroslavem Müllnerem.

    Ministryně také pověřila vedením svého kabinetu Petra Roupce, který už dříve působil na ministerstvu jako náměstek. Kopicová zatím nejmenovala ani nepověřila nikoho vedením skupiny pro evropskou integraci a mezinárodní vztahy. Chybí jí také první náměstek.

    Minulý týden se stal náměstkem pro vědu a vysoké školy Petr Matějů, tato funkce nebyla před příchodem Kopicové obsazena.

    Většina členů menšinového kabinetu ODS už změny v řadách ministerských náměstků provedla, v některých resortech se lidé ještě vymění. Zdá se, že vysokých státních úředníků bude mít nová vláda méně než minulá. Významně v uplynulém týdnu snížili počty náměstků šéfové vnitra a místního rozvoje, méně náměstků bude mít pod vedením Jiřího Šedivého i ministerstvo obrany.

    pap rot hš



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:48

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze