Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ústav pro informace ve vzdělávání zveřejní zprávu OECD o školství

Ústav pro informace ve vzdělávání zveřejní zprávu OECD o školství


    Praha 12. září (ČTK) - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Ústav pro informace ve vzdělávání dnes zveřejní údaje Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) o stavu českého školství. Podrobné statistiky představí ústav už po čtvrté v publikaci České školství v mezinárodním srovnání.

    Ústav vychází ze zprávy, kterou OECD každoročně vydává od roku 1996. Na porovnání členských zemí a přípravě publikace se podílejí odborníci a instituce zapojené do programu INES (Systém ukazatelů školských systémů). Informace organizace zpravidla zveřejňuje s dvouletým zpožděním.

    Z loňské zprávy, která vycházela z údajů za roky 2002 a 2003, například vyplynulo, že v České republice bylo ve srovnání s ostatními členskými zeměmi OECD nižší procento vysokoškolsky vzdělaných lidí. Podle organizace také Česká republika vydávala na školství méně financí, než je průměr v zemích OECD. Učitelé měli v Česku nižší příjmy než jejich zahraniční kolegové, učili ale také méně hodin.

    pap hš



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:48

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze