Testovací web


  Rychlé vyhledávání


        Kopicová odvolala všechny náměstky

Kopicová odvolala všechny náměstky

    Praha 6.září (ČTK) - Personální smršť zahájila ministryně školství Miroslava Kopicová. Dnes odvolala z funkce všechny své náměstky, informovala ČTK mluvčí ministerstva Michaela Lagronová.

    Kopicová zahájila personální změny krátce po svém uvedení do funkce. Ještě v úterý večer jmenovala náměstkem pro vysoké školy, který na ministerstvu chyběl, Petra Matějů. Dnes dopoledne si postupně zavolala jednotlivé náměstky a všem oznámila, že s jejich službami nadále nepočítá.

    Z ministerstva tak odchází první náměstek Václav Pícl, Jaroslav Müllner, který vedl skupinu regionálního školství, Karel Hrdý ze skupiny sportu, mládeže a informatiky a Alena Štěrbová, která se starala o evropskou integraci a mezinárodní vztahy.

    "Ministryně neuvedla žádnou lhůtu pro jmenování nových náměstků ani neřekla koho vedením skupin dočasně pověří. Zdůraznila ale, že to nemusí být noví lidé z venku," řekla Lagronová. Podle Lagronové není zatím jasné, zda odvoláním náměstků personální změny na ministerstvu končí.

    Kopicová, která převzala úřad po ministryni Petře Buzkové v úterý, při jmenování uvedla, že mezi její priority bude patřit vysoké školství a prohloubení a dokončení školské reformy.

    Pavla Palaščáková mal



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 31.05 2024 17:22 , © Univerzita Karlova v Praze