Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Klaus řekl MfD, že žádné velké reformy ve školství nevidí

Klaus řekl MfD, že žádné velké reformy ve školství nevidí

    Praha 4. září (ČTK) - Prezident Václav Klaus nevidí v současném českém školství žádné velké reformy. Přál by si také, aby školství konečně dostalo takové ministra, který by měl vizi a byl ochoten pro její prosazení něco udělat. Klaus to řekl v rozhovoru pro zvláštní přílohu Mladé fronty Dnes, kterou list připravil k dnešnímu začátku školního roku. O českém školství si Klaus myslí, že není špatné, ale mohlo by být lepší.

    K nynějším školským reformám Klaus v rozhovoru řekl: "Žádné velké reformy kolem sebe nevidím. Změny, které se provádějí, jsou pod mou rozlišovací schopností. Tak moc do detailů školství nevidím. Nesmírně bych si ale přál, aby naše školství konečně dostalo takového ministra školství, který by měl vizi a byl ochoten pro její prosazení něco udělat. Dosud tomu tak nebylo."

    Posledních osm let působili ve funkci ministra školství sociální demokraté - naposledy Petra Buzková. V nové vládě premiéra Mirka Topolánka (ODS), kterou Klaus jmenuje dnes odpoledne, bude tuto funkci zastávat dosavadní ředitelka Národního vzdělávacího fondu Miroslava Kopicová, která není členkou žádné strany.

    Při dnešním zahájení školního roku navštíví Klaus Základní školu v Jesenici u Prahy. Letos zasedne do lavic základních škol v celé České republice 881.200 žáků. Podle odhadů tak bude v září asi o 35.400 žáků méně než minulý školní rok. Do prvních ročníků základních škol letos nastoupí 93.200 nových žáků.

    hš




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:47

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze