Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       V Brně dnes budou diskutovat rektoři vysokých škol z celé Evropy

V Brně dnes budou diskutovat rektoři vysokých škol z celé Evropy

Brno 19. října (ČTK) - Více než sto rektorů evropských vysokých škol bude ode dneška v Brně diskutovat o významu univerzit v rozvoji regionů. Podíl vysokých škol na regionálním rozvoji a inovacích jsou hlavním tématem konference Evropské asociace univerzit (EUA), která v Brně potrvá do soboty.

V České republice se konference, která se schází pravidelně dvakrát ročně, koná vůbec poprvé. Ze zemí bývalého východního bloku hostilo dosud stejné setkání zástupců vysokých škol pouze Polsko. Na organizaci konference spolupracuje všech šest brněnských vysokých škol.

Téměř 300 účastníků konference bude diskutovat také o spolupráci s místní a regionální veřejnou správou či soukromým sektorem. Jednat se bude v prostorách brněnské Nové radnice, které pro tyto účely poskytlo město.

Evropská asociace univerzit vznikla v roce 2001 sloučením Konfederace rektorských konferencí ze zemí EU a Asociace evropských univerzit.V současnosti sdružuje více než 750 členů ze 45 zemích. Jejím cílem je chránit zájmy evropských vysokých škol, podílet se na utváření evropské univerzitní politiky a podporovat evropskou vědu a výzkum.

iri mol


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze