Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Studentský život? Nejen hospoda

Studentský život? Nejen hospoda

Na studenty prvního ročníku vysoké školy čeká jejich již třetí první školní den. Po základní a střední škole přichází bakalářská studia a dle starších kolegů ta pravá studentská léta. Než se však vysokoškolák otrká, čeká ho martyrium vyřizování průkazů a jízdenek, sestavování rozvrhu, shánění učebnic a časem strach ze zkouškového období.

Jednou z možností, jak se vyhnout trpkému zážitku z kostrbatého prvního měsíce ve škole, jsou dny prváků, anebo dokonce vícedenní seznamovací akce. Organizují je většinou sami studenti. Na Institutu ekonomických studií při Fakultě sociálních věd UK našel letos svého pokročilého nástupce tradiční Den prváků neboli dobrodružná hra odehrávající se po celé Praze. Studentům ze druhého a třetího ročníku se podařilo uspořádat třídenní seznamovačku E-go v rekreačním střediskuUK poblíž Strakonic. Zúčastnilo se jí více než 70%prváků. Statistický průzkum ukázal, že akce se líbila úplně všem. Pocity organizátorů vyjádřila Lucka Majstrová: „Úžasný byl team-building, i pro nás. Jak jsme spolu něco zažili a snad i něco dokázali, tak mám pocit, že nás to hodně stmelilo.“ Není bez zajímavosti, že jedním z popudů myšlenky E-go byl kritický článek o zmateném říjnu právě na Institutu zveřejněný loni ve studentském časopisu Sociál. Studenti si zřejmě umějí postěžovat a sami zřídit nápravu, ve spolupráci s Akademickým senátem, zpola obsazeným právě studenty.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:54

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze