Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Další krajská stipendia pro vysokoškoláky

Další krajská stipendia pro vysokoškoláky

Již třetím rokem uděluje Ústecký kraj vysokoškolským studentům stipendium ve výši 20 tisíc korun na jeden akademický rok. „Studenti musí splnit několik podmínek, mezi jinými výborný studijní prospěch nebo trvalé bydliště v našem regionu. V současné době je do krajského stipendijního programu zařazeno 161 studentů a do konce roku k nim přibudou další,“ vysvětlil náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka. Žádosti pro zařazení do stipendijního programu pro akademický rok 2006/2007 totiž k 1. říjnu 2006 podalo dalších 71 studentů ve věku od 20 do 26 let. Téměř třetinu všech žadatelů tvoří studenti Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, z těch následujících jsou ze 17 % studenti Univerzity Karlovy v Praze, ze 17 % studenti Vysoké školy finanční a správní v Praze a 36%tvoří studenti ostatních škol. A ještě jeden pohled do statistiky: Mezi letošními žadateli převažují žadatelé z Ústecka, kterých bylo 19, následuje 14 studentů z Mostecka, 10 z Litoměřicka, 8 studentů z Teplicka, shodný počet z Chomutovska, 7 studentů z Lounska a neoficiální žebříček uzavírá Děčínsko s 5 studenty. Zařazení nových stipendistů do krajského programu lze očekávat nejdříve v průběhu příštího měsíce. Ústecký kraj na podporu studentů, kteří se přijetím stipendia zavazují k odpracování několika let v našem regionu, připravuje celkem 7,2 milionu korun.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:52

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze