Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Bývalý náměstek ministerstva školství je místopředsedou odborů

Bývalý náměstek ministerstva školství je místopředsedou odborů

Praha 24. října (ČTK) - Místopředsedou školských odborů se stal Václav Pícl, bývalý náměstek na ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Pícla odvolala z funkce prvního náměstka ministryně Miroslava Kopicová krátce po svém nástupu do funkce. Informace o jeho zvolení do předsednictva Českomoravského odborového svazu pracovníků školství poskytla ČTK jejich tajemnice Jaroslava Doležalová.

"Nabídka přišla z jejich strany a já se na práci pro odboráře těším," řekl Pícl, který se po čtvrtečním zvolení dnes ujal funkce. V předsednictvu bude mít za úkol dohled nad rozpočtem, věnovat se chce také otázce platů učitelů a legislativě.

Pícl byl členem odborů i v době, kdy působil na ministerstvu, dříve v nich předsedal sekci základních škol. Funkce jednoho ze dvou místopředsedů byla před zvolením Pícla od únorového odstoupení Jiřího Valenty volná.

Kopicová odvolala všechny náměstky své předchůdkyně Petry Buzkové. Pícla odvolání nepřekvapilo. "Je to politická funkce, jen se podivuji, že ministerstvo opustili i jiní zaměstnanci, nejen náměstci," komentoval své odvolání Pícl. Podle dřívějších slov Kopicové dostalo výpověď jen několik pracovníků, zbytek odešel na vlastní žádost kvůli nejistotě vyplývající ze současné politické situace.

Novopečenému místopředsedovi se nelíbí výrok předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, který pronesl v pořadu České televize Události, komentáře. Paroubek řekl, že by funkcionáři ČSSD v místech, kde prohráli komunální volby, měli uvažovat o tom, zda by se nehodili na něco jiného, například na práci v odborech. Později se odborářům omluvil. "Ten výrok byl nešikovný, i když se to později snažil předseda Paroubek

napravit. Práci pro odbory pokládám za důležitou, naši členskou základnu by nám mohly politické strany jenom závidět," řekl Pícl.

Výrok se dotkl i šéfa Českomoravské konfederace odborových svazů a sociálnědemokratického senátora Milana Štěcha. Právě jemu slíbil Paroubek písemnou omluvu odborářům.

pap mal


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:53

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze