Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Umělci pomáhají handicapovaným

Umělci pomáhají handicapovaným

Praha - Dvaadvacetiletý Štěpán studuje třetím rokem vysokou školu veřejné správy a mezinárodních vztahů. Rád hraje florbal, jezdí autem, bydlí ve svém bytě a baví ho internet. A je na vozíčku. Díky loňskému výtěžku z aukce obrazů, kterou pořádá již osmým rokem nadace Konto Bariéry, má Štěpán až do konce svého studia jistotu, že bude dostávat příspěvek na dopravu, bydlení a internet.

Je však jen jedním z mnoha. Při loňské aukci totiž Konto Bariéry vydražilo díla za čtyři miliony korun. A právě dnes začíná výstava dalšího ročníku aukčního salonu výtvarníků. „Peníze, které při dražbě získáme, půjdou opět na stipendia pro handicapované studenty. Další část peněz je určena pro zhruba deset až patnáct lidí, kteří potřebují transplantaci umělých rohovek,“ vyjmenovala ředitelka nadace Božena Jirků. Umělé rohovky totiž nehradí zdravotní pojišťovny a jeden zákrok stojí až 75 tisíc korun.

Výstavu, která potrvá do 30. listopadu, zahájila včera česká top modelka Linda Vojtová. Ta se také stala „tváří“ 8. aukčního salonu výtvarníků. Hlavním mediálním partnerem nadace je MF DNES.

Až do konce listopadu tak budou mít zájemci možnost zhlédnout v Křížové chodbě pražského Karolina na Ovocném trhu v Praze díla 336 českých výtvarníků a vybrat si mezi nimi svého favorita. Do dražby věnovali svá díla například Zdeněk Sýkora, Stanislav Kolíbal, Karel Malich, Vladimír Kokolia, Jitka Válová nebo třeba Olbram Zoubek, Jiří Sopko, Boris Jirků či Jiří Anderle.

Samotná aukce začne v sobotu 2. prosince ve 14 hodin v Modré posluchárně Karolina.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:56

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze