Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysokoškoláci si mohou vyzkoušet jednání ministrů zahraničí EU

Vysokoškoláci si mohou vyzkoušet jednání ministrů zahraničí EU

Praha 4. prosince (ČTK) - Studenti vysokých škol si mohou v praxi vyzkoušet jednání Rady ministrů Evropské unie. Účastníky čeká několik panelových diskusí, na závěr budou o aktuálních problémech EU diskutovat na zasedání Pražského studentského summitu. Uzávěrka přihlášek do Modelu EU je 17. prosince. ČTK o tom informovali pořadatelé z Asociace pro mezinárodní otázky.

Přihlášení studenti sehrají role jednotlivých ministrů zahraničí členských států unie a Bulharska a Rumunska, které do EU vstoupí v roce 2007. Na závěrečné konferenci budou simulovat diplomatické jednání. „V zahraničí je podobná zábava na akademické půdě obvyklá, pro většinu posluchačů českých univerzit je takováto příležitost novinkou," řekl o akci předseda asociace Antonín Berdych.

Přípravu na summit budou moci účastníci konzultovat s českými odborníky, například s europoslankyní Janou Hybáškovou a bývalým eurokomisařem Pavlem Teličkou. Zájemci musí poslat do stanoveného termínu článek na jedno ze tří témat v češtině nebo slovenštině. Pořadatelé vyberou 27 účastníků 14. ledna. Více informací získají studenti na stránkách www.studentsummit.cz.

pap kš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze