Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vysoké školy zřejmě budou moci volněji hospodařit s dotacemi

Vysoké školy zřejmě budou moci volněji hospodařit s dotacemi

Praha 20. prosince (ČTK) - Vysoké školy zřejmě budou od příštího roku snáze hospodařit se státními dotacemi. Senát dnes přijal novelu zákona o vysokých školách, která pro ně zavádí volnější rozpočtová pravidla. Úpravu nyní dostane k posouzení prezident Václav Klaus. Nový režim hospodaření má vysokým školám umožnit snadněji převádět finanční prostředky z jednoho fiskálního roku do dalšího. Zároveň by měly mít možnost více ovlivnit, jak převedené peníze použijí. Podle současného stavu je vysoké školy jen velmi obtížně převádějí k využití v dalším roce. Podle nových pravidel budou moci státní příspěvek použít podle svých potřeb. Platný zákon jim určuje, na jaké účely musí peníze použít.

Novela má také ministerstvům obrany a spravedlnosti umožnit, aby školy, které zřizují, mohly být zapsány ve školském rejstříku a zároveň byly organizačně součástí ministerstva.

ner mhm hš


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze