Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Unikátní záměr UK - miliony pro studenty

Unikátní záměr UK - miliony pro studenty

Nový rektor Karlovy Univerzity, profesor Hampl, vnesl svěží dech do usedlého akademického života v ČR. Již před zvolením do funkce avizoval podporu studentských aktivit. Akademický život na lepších zahraničních univerzitách nepokrývá jen vzdělávací a vědeckou činnost, nýbrž se snaží o rozvoj života celé komunity. Spolky a kluby na zahraničních univerzitách nejsou jen reklamním štítem školy, ačkoli často hrají rozhodující roli pro uchazeče o studium, ale jsou též výchozím bodem ke kvalitním vědeckým výsledkům. Nemá-li akademický život končit se závěrem přednášky či semináře, nutně musí moderní škola pohlížet na zájmové aktivity studentů.

Na většině fakult UK existuje řada studentský spolků a klubů, které zásadně formují studentský život v průběhu studia. Tyto se často potýkají s existenčními a formálními problémy, kterým by mohla čelit chystaná podpora skládající se z finanční a nefinanční složky.

MŠMT avizovalo záměr na základě studie o absenci tělesného pohybu mladých podporovat aktivity směřující ke změně. Pokud by se podařilo rozdělovat finanční prostředky prostřednictvím škol, náklady s přerozdělováním a kontrolou užívání by byly minimální.

Rektor UK Hampl dále zdůraznil snahu čerpat prostředky pro podporu studentských aktivit z evropských fondů, ačkoli v prvotních fázích projektu bude nutno spoléhat na vlastní rozpočet.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 03:00

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze