Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Příznivci fyziky se mohou těšit na pokusy i přednášku o vesmíru

Příznivci fyziky se mohou těšit na pokusy i přednášku o vesmíru

PRAHA 30. ledna (ČTK) - Pro příznivce fyziky připravila i letos Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze den plný přednášek, pokusů a exkurzí. Lidé se mohou těšit na přednášky o družicích, laserech nebo astronomii, připraveny jsou pro ně i prohlídky odborných pracovišť. Jeden den s fyzikou pořádá fakulta už pojedenácté, uskuteční se ve čtvrtek 2. února od 09:00 v budově školy v ulici Ke Karlovu a V Holešovičkách, řekla ČTK Alena Havlíčková z fakulty.

"Akce je určena všem, kdo mají rádi fyziku. Chodí na ni studenti různých ročníků středních škol i absolventi univerzit třetího věku," uvedla Havlíčková. Cílem akce je přiblížit lidem fyziku a její propojení s praxí. Měli by se na ní dozvědět, že fyzika není jen nepraktická věda. Jeden den s fyzikou každoročně navštíví několik set lidí.

Lidé si podle Havlíčkové mohou vybrat ze širokého spektra přednášek podle toho, co je zajímá. Mezi nejatraktivnější bude zřejmě patřit vystoupení astrofyzika Jiřího Grygara, který bude hovořit na téma "Je velký třesk článkem vědy, nebo víry?". Přednášet bude dvakrát pro případ, že by se zájemci nevešli najednou do posluchárny, podotkla.

V budově fakulty v ulici Ke Karlovu v Praze 2 jsou přednášky a exkurze naplánovány hruba od 9:00 do 12:00. Otevřeno tu bude i studentské informační centrum, kde se zájemci dozvědí o korespondenčních seminářích a letních soustředěních. Informace získají i zájemci o studium. V budově školy v Tróji v ulici V Holešovičkách program začne ve 13:00.

kpe pba


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:33

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 31.05 2024 17:22 , © Univerzita Karlova v Praze