Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Poblíž univerzity by mohlo vyrůst rozlehlé sportoviště

Poblíž univerzity by mohlo vyrůst rozlehlé sportoviště

Hradec Králové - Bazén, patnáct druhů hřišť, sauna i solárium, mohutné univerzitní sportoviště bylo v plánech tehdejší Vysoké školy pedagogické v Hradci Králové zakresleno už od šedesátých let. Nyní se o využití lánu zelené louky naproti fakultní nemocnici znovu uvažuje.

„Nacházíme se v situaci, kdy zanedlouho budeme muset oželet katedru tělesné výchovy a sportu na flošně,“ vysvětluje kancléř univerzity Ondřej Tikovský. Bílá budova tělocvičny i sídla katedry byla uvedena do provozu provizorně před dvanácti lety, nyní ji čeká demolice. „Pozemek vlastní město, které tam chce vybudovat rekreační akvapark, po němž Hradečtí tolik volají. Musíme proto vyřešit problém, kam se studenty tělesné výchovy a rekreologie,“ říká kancléř.

Původní nákresy sportovního areálu byly hodné megalomanských vizí minulého režimu. Univerzita musí proto pečlivě zvážit, co všechno skutečně potřebuje, pak teprve může žádat státní dotaci. „V tuto chvíli uvažujeme o tom, co z bohatých plánů bychom využili a co ne. V původních plánech je zakresleno 15 objektů, jako je 25 metrový bazén, dráhy na atletiku, venkovní hřiště na tenis, volejbal, tělocvičny na gymnastiku, badminton,“ říká Kamil Matula z investičního oddělení Univerzity Hradec Králové a rozkládá na stůl plachty nákresů.

Sportoviště má větší naději projít schvalovacím řízením, když ho bude využívat co nejvíc lidí. „Areál by nevyužívali jen studenti katedry tělesné výuky, ale i tisíce studentů jiných oborů pro volitelné předměty,“ říká Tikovský. Vléta starých plánech je zakreslena i sauna a solárium. „I takové vymoženosti ke sportovišti patří, mohla by je využívat také veřejnost,“ míní Matula.

Šanci na úspěch si chce univerzita pojistit i tím, že osloví ostatní fakulty sídlící v Hradci Králové. „Úkolem v této chvíli je připravit podklady pro další jednání k možnému vzniku sportovního areálu. Na jednáních, která budou probíhat koncem ledna, chce naše univerzita oslovit Farmaceutickou a Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, zda by nechtěly naše sportoviště využívat,“ potvrdil Tikovský. „Nejprve ale musíme propočítat naše potřeby a zjistit, jakou kapacitu jim můžeme nabídnout,“ dodal Matula.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze