Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vaše šance zvýší přípravné kurzy

Vaše šance zvýší přípravné kurzy

Před přijímačkami není od věci absolvovat i některý z přípravných kursů. Může podstatně zvýšit šanci na přijetí. Kursy pořádají samy vysoké školy nebo specializované vzdělávací agentury. Dlouhodobější přípravky začínají už na podzim, do těch kratších se ale dá přihlásit ještě v lednu, v únoru i v březnu. Posluchači za kursy zaplatí od několika stovek až po čtyři tisíce i více korun. Záleží na délce přípravy a počtu hodin.

Pražská Vysoká škola ekonomická (VŠE ) pořádá přípravné kursy z matematiky, angličtiny, němčiny, francouzštiny, italštiny a španělštiny. Ceny sepodle počtu hodin pohybují od 2285 do 2856 korun.

Výuka probíhá jednou týdně dvě vyučovací hodiny od 16.15 hodin nebo od 18 hodin. Pro mimopražské zájemce bude otevřen kurs v sobotu po dvou, eventuálně čtyřech vyučovacích hodinách jednou za 14 dní.

VŠE ale upozorňuje, že pouze tyto kursy matematiky a jazyků a kursy pořádané Fakultou managementu VŠE v Jindřichově Hradci mají požadovaný odborný kredit garantovaný katedrou matematiky a katedrami jazyků VŠE v Praze. VŠE nedává záruku za odbornou úroveň nabízených podobných kursů, prezentovaných jako příprava k přijímací zkoušce na VŠE.

www.vse.cz Na Univerzitě Karlově v Praze 3. lékařská fakulta organizuje přípravný kurs pro uchazeče od ledna do května, který stojí 2500 korun. Přihlášky lze podat do 15. ledna. Na Lékařské fakultě v Plzni běží kurs v únoru a v březnu a vyjde na čtyři tisíce korun. I tady se přihlášky podávají do 15. ledna. Filozofická fakulta jako taková kursy nepořádá, informace o tom, co připravují katedry, lze najít na webových stránkách (www.ff.cuni.cz). Matematicko-fyzikální fakulta pořádá v lednu až v květnu kursy z matematiky a fyziky (oba za 1400 korun) - přihlásit se dá na první hodině.

Fakulta tělesné výchovy a sportu nabízí přípravný kurs v praktických předmětech, a to na únor. Přihlášky je nutné podat do konce ledna.

Nejvíce přípravných kursů organizuje Pedagogická fakulta - přípravka na češtinu poběží od února do května (1200 korun), intenzívní přípravka na češtinu proběhne v únoru (500 korun), kurs z angličtiny pro oborové studium potrvá od března do května (1850 korun), němčina v délce 32 hodin v březnu až v dubnu (2300 korun) a němčina v délce 16 hodin také v březnu a dubnu (1150 korun). Na všechny tyto kursy se dá přihlásit v lednu.

V dubnu až květnu ještě fakulta organizuje přípravný kurs ruštiny pro oborové studium (1000 korun) a v dubnu kurs základů společenských věd (600 korun). Na poslední kursy je potřeba přihlásit se v březnu.

Na Právnické fakultě Masarykovy univerzity v Brně poběží v únoru příprava na zvládnutí Testu studijních předpokladů. Kurs vyjde na 1800 korun a přihlášky se uzavírají 25. ledna. Jak Právo dále informoval mluvčí univerzity Václav Štětka, Přírodovědecká fakulta pořádá přípravný kurs pro přijímačky z biologie, který se koná v průběhu února, března a dubna. Za celý kurs (tedy šest bloků) student zaplatí 1500 korun, jen za speciální seminář "Základy molekulární biologie a genetiky" dá 250 korun a za seminář "Matematická biologie - nový perspektivní obor" 250 korun. Přihlášky se přijímají do 10. února.

Na Fakultě sportovních studií lze absolvovat kurs, který má připravit na talentové zkoušky z plavání, gymnastiky, her či atletiky. Konat se bude v únoru a v březnu, přihlášky se uzavírají 31. ledna. Cena činí 2300 korun. Více infomací na www.muni.cz.

Na Českém vysokém učení technickém v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně-inženýrská pořádá bezplatně přípravný kurs pro studium na VŠ technického typu. Kurs je otevřený všem zájemcům, a přestože je již v běhu (od 22. listopadu 2005), je možné se do něj kdykoliv zapojit, bude trvat do 4. dubna 2006.


Podle vzdělávací agentury Tutor studenti, kteří prošli přípravným kursem na studium Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (UK) v Praze, byli u přijímaček v roce 2005 úspěšní zhruba ze 66 procent, zatímco průměr celé fakulty byl zhruba 29 procent. Ti, co absolvovali přípravku na přijímačky na práva na UK, měli úspěšnost 55,3 procenta, přičemž za celou fakultu to bylo 17 procent.


Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

29.06 2014 02:31

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze